< Terug naar het overzicht

Woonuitbreiding met veranda als speelruimte en keuken, én terras met pergola

Woonuitbreiding met veranda als speelruimte en keuken, én terras met pergola

Een woning verbouwen en uitbreiden met een veranda die aansluit op de keuken én een terras met overkapping? Een mooi project dat Willems Veranda’s graag onder handen nam.

Droom uit 3 delen

Deze klant van Willems Veranda’s had een 3-delige droom toen ze begonnen aan de verbouwing van hun woning:

  • Meer speelruimte voor hun kindje
  • Een nieuwe open keuken met keukeneiland
  • Een gezellig nieuw terras met overkapping om van de tuin te genieten

Met een veranda als woonuitbreiding sluit deze ruimte nu perfect aan op hun eetruimte en living.

Minder tuin, meer leefruimte

Willems Veranda’s schetste hoe de klant de uitbouw van de nieuwe keuken, eetruimte en terras zag. Met het wisselvallige weer in België is het slimmer om te investeren in een leefruimte binnen dan in een tuin. Daarom koos de klant ervoor om een stuk van de tuin in te nemen om de leefruimte en aansluitend het terras met overkapping te plaatsen.

Naast het tekenen en plaatsen van de aanbouw, verzorgde Willems Veranda’s ook alle bijhorende extra’s. Van ramen en lichten plaatsen, tot airco en zonwerende screens.

Strakke constructie zonder overhellende dakrand

De klant had een speciaal verzoek. Ze zien graag strakke constructies, zonder veel hoekjes en randjes. Ze vroegen Willems of het mogelijk was om een veranda zonder overhellende dakrand te tekenen en om de hoekjes zoveel mogelijk weg te werken. De tekenaars werkten een voorstel uit waarbij ze de vormgeving zo strak mogelijk hielden. De dakrand, het zonwerende screen en de ramen werden strak in het ontwerp geïntegreerd.

Woonuitbreiding met veranda als speelruimte en keuken, én terras met pergola

Tijdloos aluminium en warm hout

Als eerste keuze wilde deze klant een houten afwerking van de veranda aan de buitenkant. Maar aangezien aluminium duurzamer en onderhoudsvriendelijker is, gingen ze uiteindelijk voor dit materiaal. Het design is bovendien tijdloos en helemaal op maat gemaakt.

Voor de terrasoverkapping, ofwel pergola, kozen ze wel voor een plafondafwerking in hout. Het is een natuurlijk materiaal met een warme uitstraling. Resultaat: een echte eyecatcher waar de klant elke dag en bij elk type weer van geniet.

Tijdloos aluminium en warm hout

Over Willems Veranda’s

Willems Veranda’s werd opgericht in 1984 en is de grootste bouwer van tuinkamers en veranda’s in België. Het bedrijf werd bekroond tot ‘Merk Van Het Jaar 2023 en 2024’. Willems Veranda’s specialiseert zich in het bouwen van woonuitbreidingen en veranda’s in aluminium. Ze geloven dat elke klant uniek is, waardoor ze sterk inzetten op de personalisatie van projecten.

Graag meer inspiratie voor je duurzame veranda?

Laat je verder outspireren en maak een afspraak bij een van de leden van de Nationale Federatie van Veranda Constructeurs voor advies op maat van jouw woonuitbreiding. Topservice en vakmanschap verzekerd!